Nesofilcon A/ Biotrue

Materiaaleigenschappen.
Biotrue lenzen zijn gemaakt van het zachte premium hydrogelmateriaal Nesofilcon A en bevatten 78% water.

Biotrue ONEday contactlenzen zijn gemaakt van een innovatief bio-geïnspireerd materiaal genaamd Hypergel™ en heeft 3 bio-geïnspireerde eigenschappen:

 
  1. Imiteert de werking van de lipidelaag in de tranenfilm door gebruik te maken van een lensoppervlak bevochtiger om uitdroging te voorkomen, wat resulteert in het behoudt van een goed zicht.
    Bio-inspiratie gebruikt de beste ideeën van de natuur om innovaties te bewerkstelligen. Wat is nu een betere plaats om op zoek te gaan naar het perfecte oppervlak, dat uitdroging helpt voorkomen, dan het oog zelf? De lipide laag in het tranenfilm voorkomt verdamping van de tranenfilm, uitdroging van de cornea en zorgt voor een glad oppervlak van de cornea. Op eenzelfde manier voorkomen Biotrue ONEday contactlenzen uitdroging van de lens en behouden hiermee de optische eigenschappen van de lens.
  2. Evenaart het watergehalte van de cornea (78%) voor een uitstekend draagcomfort 
    De cornea bestaat voornamelijk uit water, namelijk 78%. Biotrue ONEday contactlenzen evenaren het watergehalte van de cornea, om zo het natuurlijke evenwicht in het oog te behouden, voor een zeer hoog comfort.
  3. Voldoet aan de zuurstofbehoefte van het open oog voor gezonde en witte ogen
    Het HyperGel™ materiaal laat zuurstof door de lens zonder gebruik te maken van silicone. Met een zuurstoftransmissie van 42 (@-3.00 dpt.) laten Biotrue ONEday contactlenzen meer zuurstof door tot het oog dan enkele toonaangevende merken op de markt. Dit is genoeg om geen consessies te hoeven doen aan de andere succesfactoren voor succesvol lensdragen. Een zuurstoftransmissie van 42 komt erop neer dat 93% van de zuurstof de cornea bereikt, wat meer dan voldoende is voor gezonde ogen.

 

Uitvoeringen in dit materiaal:

Type A- Label -- Private Label/ Huismerk -- opmerking
           
Daglenzen 1-Day Biotrue   n.v.t.    standaard type
  1-Day Biotrue Astigmatism    n.v.t.     met cylinder
  1-Day Biotrue Multifocal   n.v.t.   met leesdeel
 Maandlenzen (nog) niet leverbaar        


White labels/ Huismerken.
Van dit materiaal zijn geen Private Labels/ Huismerken bekend
(mocht u er één tegenkomen, dan vernemen wij dit graag van u)

Levering.
Onderstaand vind u A-Labels( Biotrue) 
Deze lenzen zijn bij Lowlens snel en voordelig te bestellen en worden door Lowlens, binnen Nederland, gratis verzonden.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.