Hooikoorts

Iedereen wordt vrolijk van de lente. Nou ja, bijna iedereen. Want net als de zon lekker begint te schijnen en we massaal naar buiten trekken, steekt bij jou de hooikoorts de kop weer op.

Prikkelende pollen van bomen, planten en grassen bezorgen je letterlijk de lentekriebels. En jou niet alleen: vijftien tot twintig procent van de Nederlanders heeft last van een pollenallergie. Jammer genoeg is hooikoorts (nog) niet te genezen. Gelukkig zijn de klachten wel te verlichten. En als je er op tijd bij bent zijn ze zelfs te voorkomen. Dat is goed nieuws, want de lente is te leuk om door te brengen met loopneuzen, niesbuien, jeuk en rode ogen.
Hallo lente, dag hooikoorts!

Ben je gevoelig voor hooikoorts, kijk dan bijvoorbeeld op www.pollennieuws.nl voor de laatste up-date.


Wat kunnen contactlensdragers/ sters doen om de irritatie te verlichten?


Je draagt geen contactlenzen.
Je kunt zonder problemen oogdruppels gebruiken om droogte en irritatie van de ogen te verminderen. Je kunt een keus maken uit alle onderstaande producten.

Je draagt "harde" zuurstofdoorlaatbare contactlenzen.
Je kunt veel oogdruppels gebruiken om het probleem te verlichten, maar pas op! Niet iedere aangeraden oogdruppel is geschikt voor het gebruikt bij  "harde" zuurstofdoorlaatbare contactlenzen. Veel algemene en oogdruppels voor zachte contactlenzen werken minder bij "harde" contactlenzen.
Voorbeelden van goed toepasbare oogdruppels voor dit type contactlenzen zijn o.a.: Allergo Comod, OTE Natural Eye Drops of Systane Ultra.

Je draagt zachte contactlenzen.
Omdat het materiaal van zachte contactlenzen sneller aangetast wordt door verkeerde oogdruppels en daardoor andere irritatie kan geven is het raadzaam alleen voor zachte contactlenzen geschikte oogdruppels te gebruiken. Oogdruppels van de supermarkt en (voordeel)drogist bevatten vaak voor zachte lenzen schadelijke bestanddelen, óók al staat er op dat ze voor alle soorten contactlenzen geschikt zouden zijn.
Voorbeelden van goed toepasbare oogdruppels voor dit type contactlenzen zijn o.a.: Systrane Ultra, Optifree Pro, Alergo Comod of Hylo Comod.

Je kunt onderstaande producten bij Lowlens snel (uit voorraad) en voordelig bestellen

 

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.